0
Koç Burcu Sağlık Sorunları ve Sağlığı Koruma
koç burcu sağlığı

Koç burcu ateş grubunda ve öncü konumdadır, çevreyle çok büyük bir etkileşim içinde olmasının asıl nedeni Zodyak kuşağındaki ilk burç olmasıdır. Öz güveni yerinde yüksek enerjiye sahip olması, bedensel ve ruhsal karakterinin anahtar kelimeleridir. Koç burcu, Zodyak burçlar aleminde başlangıcı temsil eder. Aynı şekilde canlı vücudunda da kafa,beyin, kafa tası ve yüzü yöneten burçtur. Ancak burun kemikleri bu yönetimin dışındadır.

Koç burcu ani sinirlenmeler ve halk tabiriyle parlamalar da bulunduğundan sinir sisteminin çabuk ve aşırı yıpranması söz konusu olabilir. Yüksek ateş, kazalar ve deride döküntülü hastalıklar geçirmesi en bilinen rahatsızlıkları içerisinde yer alır. Ayrıca koç burcu insanlar, sebepsiz baş ağrıları, migren gibi hastalıkları da sık sık yaşayan kişilerdir. Öyle ki koç burcu insanlar ergenlik sivilcelerini dahi 30 yaşını geçtikten sonra bile vücutlarında taşımaya devam edebilirler.

Çok telaşlı ve aceleci davranan koç burcu insanlar, bu aceleci yapıları sebebiyle aşırı dikkatsiz davranırlar. Dikkatsizlikleri çoğu zaman kazalara ve kanamalara yol açan bir bela olarak hayatları boyunca koç burcu insanları takip eder. Koç burcu çoğunlukla baş bölgeleri ile alakalı yaralanmalara maruz kalır. Bu sebepledir ki başı koç burcu bir kimsenin en dikkat etmesi gereken bölgesidir. Çünkü Koç diğer burçlara oranla, Güneş'ten etkilenmeye daha eğilimlidir. Hem bedensel hem sinirsel sağlığını dengede tutabilmek için, Koç düzenli bir uyku sistemine, dinlenmeye, gevşetici masaj ve banyolara ihtiyaç duyar. Beyni ve bağışıklık sistemini güçlendirecek beslenme türüne önem vererek, mümkün olduğunca hayvani gıdaları mutfağından uzaklaştırması gerekir. Koç'un demirden yapılmış eşyaları evinde bulundurması iç huzuru getirir. Ayrıca, yakut, lal taşı, yeşim taşı hem bedensel hem de ruhsal olarak Koç'u koruyacak uğurlu taşlardır.
Kırmızı renkli, sivri yapraklı ve yakıcı tada sahip, hardal, karabiber, anemon, katırtırnağı, sarımsak, şeytan şalgamı, ısırgan otu, defne gibi bitkilerle hazırlanan çay ve ev yapımı ilaçlar ve bitkisel karışımlar da sağlıklarının korunmasında önemli rol oynar.

Koç burcu insanların öz güveninin tazelenmesi ve kendini iyi hissetmesini sağlayan en önemli şeyler, parlak renkli kıyafetler giymek veya hiç değilse aksesuar olarak kırmızı bir şeyler kullanmaktır. Koç burcu insanlarda enerji birikimi fazlası olduğu için her türlü bedensel aktivite yaşamlarında büyük öneme sahiptir. Ancak bunların açık havada gerçekleştirilenleri, ruhsal dinginlik de sağlayacağı için daha çok tercih edilmelidir. Koç burcu insanların karşıt burcu, Terazi burcu'dur. Bu sebeple, Terazi Burcu'ndan kaynaklanan refleks etkiyle böbrekler ve lumbar bölgelerine dikkat etmeleri gerekir.

Yorum Gönder

 
Üst
seo